2015. március 15., vasárnap

Az én tepsis csirkeszárnyam

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 kg krumpli
2 fej hagyma
2 dl olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. fűszerpaprika
1 kk. őrölt bors
1 tk majoranna
1 csipet őrölt kömény
ízlés szerint ételízesítő (vagy tetszés szerint só)
1 tk. szárított petrezselyem (lehet friss is, nagyon apróra vágva)
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverjük. Vagyis egy tálba beleöntjük az olajat, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, megszórjuk majorannával, paprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel, ételízesítővel, petrezselyemzölddel. Jól elkeverjük, majd beletesszük a szárnyakat, amiknek előzőleg a végeit levagdaltuk. Hagyjuk kb. egy órát pihenni benne. Addig megtisztítjuk, megmossuk és gerezdekre vágjuk a krumplit, kettévágjuk, majd szálirányosan felvágjuk a hagymát. A szárnyakat kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt páclében átforgatjuk a krumpligerezdeket. Tepsibe kanalazzuk, megszórjuk a hagymával, majd a tetején elrendezzük a húsdarabokat. A maradék páclevet ráöntjük a tetejére. Előmelegített sütőbe tesszük, és kicsivel több mint egy óra alatt megsütjük. Közben érdemes egyszer-kétszer kanállal vagy lapáttal alányúlni, kicsit átforgatni a krumplit. Ha szépen megsült, befőttel, vagy savanyúsággal kínálhatjuk.





Ma amolyan kis lustizós vasárnapot tartottam. Bevallom, nem nagyon volt kedvem komolyabb erőfeszítéseket tenni a konyhában. Viszont tudtam, hogy a finom falatokról egyikőnk sem fog lemondani. Ittam egy kavarós kávét, és máris jött az isteni szikra :-) Egy tepsiben, kicsit pikánsan megfűszűerezve meg is sül minden, ami kell a mai "lakomához" Gyorsan készült, gyorsan fogyott, mindenki elégedett volt. Kell ennél több? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése