2015. december 25., péntek

Hawaii csirkemell

Hozzávalók: (két tisztességes adag)
1 db nagyobb csirkemell (vagy két fél filé)
4 szelet vékony pulykamell sonka
2 karika ananász (lecsöpögtetett befőtt)
4 vékonyabb szelet sajt (lehet négy lapkasajt is)
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
2 ek. olaj
Elkészítés:
A csirkemellről óvatosan fejtsük le a filéket. Így két szép darabot kapunk, amit késsel óvatosan még bevágunk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk szét teljesen, csak ki tudjuk hajtani. Kicsit kiveregetjük, hogy puhuljanak a hús rostjai. Nem kell hozzá a drasztikus klopfoló, elég a kés nyelével párszor megütögetni. Besózzuk, beborsozzuk az így kapott jó tenyérnyi szeleteket, és az olajon mindkét oldalukat elősütjük 2-3 perc alatt. Nem száradnak ki, hiszen ahhoz azért elég vastag darabok. A visszamaradt olajat egy sütőtálba öntjük, rátesszük a húsokat. Majd jöhet a pulykamellsonka, az ananászkarika, és végül a sajtlapok. 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad.




Bencének már ezer éve megígértem, hogy elkészítem számára ezt a hawaii csirkemellet, amit először egy étteremben evett, és nagyon ízlett neki. Most itt volt az alkalom. Két olyan adagot készítettem, amivel két ebédet tudott le :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése