2015. december 18., péntek

Karácsony golyó

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
12 dkg margarin
10 dkg étcsoki
10 dkg darált dió
1 db tojás
1 tk. sütőpor
10 dkg cukor
1/2 narancs reszelt héja
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (vagy sima őrölt fahéj)
Elkészítés:
A margarint mikróban egy kicsit megolvasztjuk, és egy tálba öntjük. Ha már nem túl forró, akkor a cukorral és a tojással habosra keverjük. Mehet bele a dió, a sütőpor, a narancshéj, a fűszerkeverék. A csokit összeaprítjuk, mehet az is a keverékhez. Kézzel neki lehet esni, és addig gyúrni, míg egynemű masszát nem kapunk. Ekkor diónyi gombócokat formázunk , kicsit ellapítjuk és egy sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt sül készre. Érdemes persze figyelgetni.





Az eredeti receptet a ketkes.com-on találtam. Annyiban módosítottam, hogy nekem karácsonyibb lett a narancshéjtól, fűszerkeveréktől. Nagyon finom a végeredmény, és pillanatok alatt elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése