Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. március 10., csütörtök

Egyszerű túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg rétesliszt
2 db tojás
2 dl tejföl
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
+ olaj a sütéshez
porcukor, lekvár
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük és villával összetörjük. Hozzá szitáljuk a réteslisztet, mehet bele a két enyhén felvert tojás, a tejföl, a vaníliás cukor és a sütőpor. Összedolgozzuk, és hagyjuk tíz percet pihenni. Bő olajat melegítünk egy serpenyőbe, és vizes kanállal kis felhőcskéket szaggatunk a masszából. Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Megszórjuk porcukorral, és lekvárral a tányéron kínáljuk.




Nem az én találmányom, valahol a neten akadtam rá már régebben. De most beírtam ide, mert jó ha kéznél van. Gyors, finom és kiadós, nem is kellett más a mai borsóleves mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése