2016. március 10., csütörtök

Egyszerű túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg rétesliszt
2 db tojás
2 dl tejföl
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
+ olaj a sütéshez
porcukor, lekvár
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük és villával összetörjük. Hozzá szitáljuk a réteslisztet, mehet bele a két enyhén felvert tojás, a tejföl, a vaníliás cukor és a sütőpor. Összedolgozzuk, és hagyjuk tíz percet pihenni. Bő olajat melegítünk egy serpenyőbe, és vizes kanállal kis felhőcskéket szaggatunk a masszából. Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Megszórjuk porcukorral, és lekvárral a tányéron kínáljuk.




Nem az én találmányom, valahol a neten akadtam rá már régebben. De most beírtam ide, mert jó ha kéznél van. Gyors, finom és kiadós, nem is kellett más a mai borsóleves mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése