Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. június 17., péntek

Gyümölcsös tejberizs

Hozzávalók:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
2 dkg margarin
1 csipet só
maréknyi idénygyümölcs összevágva
+ a tálaláshoz gyümölcsvelő, lekvár vagy esetleg tejszínhab. (én most lekvárt használtam)
Elkészítés:
A megmosott és jól lecsepegtetett rizst egy lábosba tesszük, és felöntjük 2 dl vízzel. Rászórjuk a vaníliás cukrot, a sót, és lefedve hagyjuk főni. Amikor a rizs már majdnem az összes vizet felszívta, akkor ráöntjük a tejet, és beledobjuk a margarint. Ezt csak azért, hogy a rizs ne kapjon oda a lábos alján. Lefedve (pici rés azért maradjon, mert különben kifuthat) pároljuk, míg a rizsszemek szépen meg nem duzzadnak, és magukba nem szívják az összes tejet. Ekkor elzárjuk a lángot, és még frissiben óvatosan beleforgatjuk az előkészített gyümölcsöt. Nyáron nagy a választék, télen pedig használhatunk befőttet is. Én most fáról szedett epret tettem bele. Melegen, vagy hidegen, tányérra szedve vagy éppen megformázva kínálhatjuk, megbolondítva egy-két kanál lekvárral vagy tejszínhabbal.




Igazán nem drága étel, s nem csak desszertként állja meg a helyét, de egy jó zöldségleves, raguleves után kitűnő második  fogás válik belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése