Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. július 31., vasárnap

Fűszeres tepsis krumpli

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 ek kukoricadara
kb. 1 dl olaj
1 tk. fokhagymapor
1 púpos ek. szezámmag
1 ek. fűszerpaprika
1 tk. szárított rozmaring
1 kk. szárított oregano
1 kk. őrölt bors
ízlés szerint darált chilli (el is hagyható)
Elkészítés:
Egy jó nagy tálba összekeverjük a fűszereket, a kukoricadarát és az olajat. (A dara azért legyen apró szemű, hogy át tudjon majd sülni. Az enyém elég durva volt, még a késes turmixal kicsit zúztam rajta.) A krumplit meghámozzuk, és egyforma gerezdekre vágjuk. Beleforgatjuk a fűszeres olajba, és egy sütőpapíros tepsire öntjük. Közepes lángon én kb. 25 perc alatt sütöttem meg. Kívül ropogós, belül puha minden krumpligerezd.



A krumpli mint köret, örök klasszikus. Ám egy idő után már a krumplipürén és petrezselymes krumplin túl valami másra is vágyik az ember. A nosaltyn nézelődve akadtam rá ennek a receptnek az eredetijére, amit ugyan kicsit átvariáltam a saját szánk íze szerint, de azért köszönet a szakácsnak :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése