Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. szeptember 19., hétfő

Ananászos-chilis csirkemellragu

Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
2 dl tejszín
1 dbz darabolt ananászkonzerv
1fej hagyma
1kisebb chili (nekem most rainbow chili)
2-3 ek olaj
ételízesítő/só
1 csipet őrölt fehér bors
1ek.apróra vágott petrezselyem
1 tk. reszelt citromhéj
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Megfuttatjuk az olajon, és hozzátesszük a kockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, borssal és pár korty vizet alá öntve fedő alatt pároljuk. Mikor már majdnem elkészül a csirkemell, akkor beletesszük a lecsepegtetett ananászt, a citromhéjat és a vékonyra vagdalt chillit. Ebből csak ízlésnek megfelelően tegyünk, s ha a majgját kikaparjuk, kevésbbé fog csípni. Rákanalazunk kevés ananászlevet, majd felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy összeforrjon, leve szaftos-krémesre besűsűsödjön. Megkóstoljuk, ha szükséges, lehet még ízesíteni. A chilivel csak óvatosan, inkább mindenki tegyen még magának egy-két karikával bele a tányérjába, mint hogy valakinek ehetetlen legyen.
Tésztát vagy párolt rizst kínálunk hozzá.



Ma valami gyors, mégis a megszokottól eltérő ebédet akartam. Bence nagyon szereti az ananászt, s mivel tegnap elfelejtette megenni a dobozni finomsáot, most gyorsan párosítottam egy kis csirkemellel, chilivel, s máris isteni ebédünk lett.

2 megjegyzés: