2016. szeptember 19., hétfő

Ananászos-chilis csirkemellragu

Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
2 dl tejszín
1 dbz darabolt ananászkonzerv
1fej hagyma
1kisebb chili (nekem most rainbow chili)
2-3 ek olaj
ételízesítő/só
1 csipet őrölt fehér bors
1ek.apróra vágott petrezselyem
1 tk. reszelt citromhéj
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Megfuttatjuk az olajon, és hozzátesszük a kockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, borssal és pár korty vizet alá öntve fedő alatt pároljuk. Mikor már majdnem elkészül a csirkemell, akkor beletesszük a lecsepegtetett ananászt, a citromhéjat és a vékonyra vagdalt chillit. Ebből csak ízlésnek megfelelően tegyünk, s ha a majgját kikaparjuk, kevésbbé fog csípni. Rákanalazunk kevés ananászlevet, majd felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy összeforrjon, leve szaftos-krémesre besűsűsödjön. Megkóstoljuk, ha szükséges, lehet még ízesíteni. A chilivel csak óvatosan, inkább mindenki tegyen még magának egy-két karikával bele a tányérjába, mint hogy valakinek ehetetlen legyen.
Tésztát vagy párolt rizst kínálunk hozzá.



Ma valami gyors, mégis a megszokottól eltérő ebédet akartam. Bence nagyon szereti az ananászt, s mivel tegnap elfelejtette megenni a dobozni finomsáot, most gyorsan párosítottam egy kis csirkemellel, chilivel, s máris isteni ebédünk lett.

2 megjegyzés: