Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. szeptember 27., kedd

Diós-mákos nudli

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
15 dkg liszt
1 kk. só
1 db tojás
+ a főzővízbe pici só és olaj
+ a szóráshoz darált dió, darált mák és cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Ha szerencsénk van, akkor maradt egy adag törtkrumpli a tegnapi ebédről, mint most nálunk. Ha nincs, akkor meghámoznunk és megfőzünk annyit, hogy lemérve a már használható mennyiség fél kiló legyen. Langyosra hűtjük, (vagy ha tegnapi, akkor kicsit mikróban felmelegítjük), majd hozzáütjük a tojást, és rászitáljuk a lisztet, sót. Jól összedolgozzuk, kicsit lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Amennyiben szükséges, tehetünk még hozzá kevés lisztet. Gombóccá formázzuk, majd darabokat vágunk belőle, és kisujjnyi vastag  hengereket formázunk az enyhén lisztezett munkafelületen. Kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, és tenyerünk között még kicsit megformázzuk. Közben vizet forralunk, amibe sót és olajat teszünk. amikor forr, belepakoljuk a nudlikat, óvatosan megkeverjük, és hagyjuk, hogy a tésztadarabkák feljöjjenek a víz felszínére. Még pár perc, és lehet is egy szűrővel kiszedni őket. alaposan lecsepegtetjük, és két tálba elosztjuk a kifőtt nudlikat. Az egyik felére cukros diót, a másikra cukrozott mákot szórunk. aki persze így nem szereti, az nyugodtan piríthat hozzá zsemlemorzsát is.



Ma sertésragulevest főztem ebédre, amihez valami tésztaféle dukál. Gondolkodtam mi is legyen az, és akkor eszembe jutott, hogy egy tálnyi krumplipürét eltettünk a tegnapi ebédből. A neten keresgetve akadtam rá "Aranytepsi" leírására. Ezúton is köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése