Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. november 13., vasárnap

Sörös csirketál

Hozzávalók:
1 kg csirkehús (lehet csak comb, vagy szárny, esetleg vegyesen)
30 dkg csirkemáj
30 dkg gomba
1 nagy fej lilahagyma
5 dl sör (nem kell a luxus, a legolcsóbb is megteszi)
frissen őrölt bors
fokhagymapor és só
(ezek ízlés szerint
1 tk. szárított rozmaring
Elkészítés:
A csirkedarabokat megsózom, borsozom és fokhagymaporral megszórom. Tepsibe sorakoztatom, tetejére rávágom szálasan a hagymát. Meglocsolom a sör 2/3 részével, lefedem fóliával és betolom a sütőbe. Kb. 45 percig sütöm így, majd leveszem róla  a takarást. Meglocsolom a sörös szafttal, és hagyom, hogy elforrja a lé jó részét, a bőr pedig ropogósra süljön a húsdarabokon. Tálra szedem a hagymával együtt,  de a tepsiben lévő sörös szafthoz nem nyúlok. Ebbe teszem az időközben kicsit megfűszerezett (sózott és borsozott) májat, valamint a megmosott és félbevágott gombafejeket. Ha szükséges, öntök még alá pár korty sört, kanállal átforgatom, tetejét megszórom rozmaringgal. Mehet a sütőbe, nem kell lefedni. A májnak és a gombának elég egy bő negyedóra. Feljebb veszem az addig közepesen tartott lángot, hagyom pirulni még 2-3 percig a májat. Ha ezelőtt kicsit még sok lenne alatta a sörös lé, abból már lekanalazok.  A pirult májat és gombát a csirke mellé szedem, szórok még rá egy kis rozmaringot, és krumplipürével tálalom.


Igen, megint csirke, és megint valami új elkészítési mód. Nem kell a sörtől megijedni, nem lesz sem keserű, sem pedig alkoholos a végeredmény. Viszont kap a hős és a máj is egy különleges ízt, egy szép színt. Érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése