Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. március 24., péntek

Köret (HP)

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 cs (45 dkg) fagyasztott brokkoli-mix
 néhány kelbimbó
ételízesítő
1 ek. olaj
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Kicsit átforgatjuk ételízesítővel megszórva, majd az előmelegített kb. 120 fokos hot-plat lapra öntjük, amire előzőleg ráloccsintunk egy kis olajat. Úgy rendezzük, hogy a felület másik felére odaférjen a többi zöldség is. Kevés ételízesítőt azokra is szórhatunk. Lefedjük tíz percre. Ez idő alatt, ahogy a képen is látszik, szépen párolódnak a zöldfélék. Ha a fedőt eltávolítjuk, akkor még 2-3 perc alatt átpirítjuk forgatva a finomságokat, majd lehet tálalni. Önálló fogásként vagy köretként egyaránt kitűnő.



Itt a jó példa, hogy nem csak húsfélék készülhetnek ebben az okos kis masinában :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése