2017. március 24., péntek

Köret (HP)

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 cs (45 dkg) fagyasztott brokkoli-mix
 néhány kelbimbó
ételízesítő
1 ek. olaj
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Kicsit átforgatjuk ételízesítővel megszórva, majd az előmelegített kb. 120 fokos hot-plat lapra öntjük, amire előzőleg ráloccsintunk egy kis olajat. Úgy rendezzük, hogy a felület másik felére odaférjen a többi zöldség is. Kevés ételízesítőt azokra is szórhatunk. Lefedjük tíz percre. Ez idő alatt, ahogy a képen is látszik, szépen párolódnak a zöldfélék. Ha a fedőt eltávolítjuk, akkor még 2-3 perc alatt átpirítjuk forgatva a finomságokat, majd lehet tálalni. Önálló fogásként vagy köretként egyaránt kitűnő.



Itt a jó példa, hogy nem csak húsfélék készülhetnek ebben az okos kis masinában :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése