2017. március 22., szerda

Sárgatúró

Hozzávalók:
1 liter tej (legfinomabb hozzá a házi tej)
10 db tojás
csipetnyi só
4 ek.cukor
mazsola (ízlés szerint, de el is hagyható)
Elkészítés:
A tejet egy vízzel kiöblített lábosba odateszem főni. Beleteszem a cukrot és a sót is. Míg melegszik, felütöm a tojásokat, kicsit összekeverem, majd ha fő a tej, óvatosan beleöntöm. Kicsire veszem a lángot alatta, és folyamatosan kavargatom. Közben hozzáadom a mazsolát is. Addig hagyom a tűzön, míg túrósan jól össze nem áll. Akkor szűrőbe szedem, és hagyom legalább 2-3 órát, hogy jól lecsöpögjön. Közben szépen felveszi a szűrő alakját, és tálra borítva, lehűtve lehet is szeletelni.



A húsvéti reggeli elmaradhatatlan "kelléke"' nálunk a sárgatúró. Korábban csak a férjem szerette, de ma már Bence is rajong érte, egy igazán nem is elég az ünnepre. Kaláccsal, soknkával, tormával és főtt tojással tökéletes! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése