Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. március 22., szerda

Sárgatúró

Hozzávalók:
1 liter tej (legfinomabb hozzá a házi tej)
10 db tojás
picike só
cukor(ízlés szerint)
mazsola (ízlés szerint, de el is hagyható)
Elkészítés:
A tejet egy vízzel kiöblített lábosba odateszem főni. Beleteszem a cukrot és a sót is. Míg melegszik, felütöm a tojásokat, kicsit összekeverem, majd ha fő a tej, óvatosan beleöntöm. Kicsire veszem a lángot alatta, és folyamatosan kavargatom. Közben hozzáadom a mazsolát is. Addig hagyom a tűzön, míg túrósan jól össze nem áll. Akkor szűrőbe szedem, és hagyom legalább 2-3 órát, hogy jól lecsöpögjön. Közben szépen felveszi a szűrő alakját, és tálra borítva, lehűtve lehet is szeletelni.



A húsvéti reggeli elmaradhatatlan "kelléke"' nálunk a sárgatúró. Korábban csak a férjem szerette, de ma már Bence is rajong érte, egy igazán nem is elég az ünnepre. Kaláccsal, soknkával, tormával és főtt tojással tökéletes! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése