Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. június 9., szombat

Cukkinicsónak

Hozzávalók:
(az a mennyiség, amiből most én készítettem)
2 db kis csinos cukkini
4 szelet füstölt tarja
4 db koktél paradicsom
5 dkg reszelt sat
kakukkfű, oreganó
pár csepp extraszűz olivaolaj

Elkészítés:
A cukkiniket jól megmostam, megtöröltem, majd a végeiket levágtam. Hosszában elmeszettem őket, majd egy néhány cseppnyi olivával megfényesített jénai tálba tettem. Nagyon pici sót, majd kakukkfüvet és oregánót szórtam minden darabra. A tarjaszeleteket elfeleztem, és ráigazítottam a cukkinikre. Erre szórtam a reszelt sajtot, majd a felkarikázott paradicsomok következtek. Pár csepp olivaolajjal megcsepegtettem a csónakocskákat, és sütőbe téve aránylag kicsi lángon 20 percig sütöttem.


Nagyon kedvelt zöldség nálunk a cukkini. sokféle módon elkészítettem már. Ez a mai vrzió a magam kedvére sült, mert nem éreztem elég kecsegtetőnek a fiúknak főzött bolognai spagettit :-) Bevallom, nem bántam meg a döntést :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése