Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. július 3., kedd

Lecsó kolbásszal, tojásosan

Hozzávalók:
kb. 75 dkg paprika
1 db "félcsípős" paprika
4 szem paradicsom
1 dl sűrített paradicsom( ez általában csak addig, míg azok az igazi nagy "parasztpardicsomok" nem érnek)
3 nagy fej hagyma
10 dkg szalonna (nálunk most egy kis kolozsvári)
1 kisebb szál kolbász
4 db tojás
frissen őrölt bors és só ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát kockákra vagdalom, és egy lábosban odateszem mérsékelt lángon, hogy kisüljön alaposan a zsírja. Rádobom a kolbászkarikákat is, hogy megpiruljanak, majd az egészen kiszedem lecsöpögtetve egy kistányérra. A visszamaradt zsiradékból annyit hagyok csak meg, amennyi a félkarikákra vagdalt hagyma alá szükséges, a többit félreteszem egy kis üvegbe, később még ez a füstös ízű zsír jó lehet pörkölt alá. A hagymát picit megsózom és letakarom, hogy puhuljon is. Közben jól megmosom és egyformára csíkozom a paprikát, kockákra vagdalom a paradicsomot. Ha a hagymát fakanállal el tudom vágni, akkor mehet a lábosba a paprika és a paradicsom. Felöntöm a paradicsomlével, sózom és borsozom, majd lefedve megpárolom. Amikor ress a paprika, és már elfőtte a levének jó részét, visszateszem hozzá a szalonnakockákat és a kolbászkarikákat. Villával felverem a tálba ütött tojásokat, és egyenletesen a kesütött lecsóra öntöm. Fakanállal kevergetem míg a tojás megszilárdul, rántotta formát ölt. Megkóstolom, ha kell utána ízesítem. lehet tálalni.


A lecsó megint olyan étel, amit sokan szeretnek, és ezerféle módon készítenek. Alkalmanként szoktam tököt vagy cukkinit is tenni hozzá, de a férjem szereti tarhonyával, rizzsel is. Nálam ez a tojásos forma, vagy a natús változat a nyerő.

1 megjegyzés:

  1. subhanallah, bagus sekali artikelnya. memang saya masih mersakan tidak terlalu mudah untuk bisa selalu berpikiran positif. biasanya karena ada pengalaman yang kurang menyenangkan atau kurang baik dengan hal itu.

    Obat Vitiligo

    Obat Vitiligo Ampuh

    Obat Herbal Vitiligo

    Obat Bercak Putih pada Kulit

    Cara Cepat Menghilangkan Vitiligo

    Mujtaba Pusat Herbal Terbaik

    Pom Mini Termurah Kualitas Ok

    VálaszTörlés