2011. október 27., csütörtök

Joghurtos céklasaláta


Hozzávalók:
3-4 db cékla megfőzve
2 dl natúr joghurt
2 ek. majonéz
csipet só
csipet cukor
1 tk. ecetes torma
petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítés:
a megfőtt és kihűtött céklát feldaraboljuk. Ízlés szerint kockázhatjuk, vagy vághatjuk csíkokra is. A lényeg, hogy kicsit vaskosabb darabokat kapjunk, mint mikor a hagyományos ecetes léhez aprítjuk a gumókat. A joghurtba elkeverjük a többi hozzávalót, és ezzel nyakon öntjük a cékladarabokat. Jól átkeverjük, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.


A recept eredetiét a no-saltyn találtam. az arányok nem ugyanazok, mint ott, de nekem így jött be a saláta állaga. Nagyon szeretjük a céklát, az őszi-téli időszakban szinte minden héten veszek egy-két kilót a zöldségesnél. Nem csak az ecetes-cukros lében esszük meg, de csak úgy megfőve is szivesen majszolgatjuk Bencével. A párom viszont csak savanyúságként él vele, de már az is valami egy pasinál:-))Jó választás volt ma vacsorára ez a saláta!

3 megjegyzés:

  1. Timi ezt is kifogom próbálni,mert amit te készítettél mind finom 😋 😋

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Zsuzsa! Remélem most sem fogsz csalódni :-)

    VálaszTörlés