2011. október 22., szombat
Madártej
Hozzávalók:
2 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
vaníliás pudingpor(főzős)
vanília
csipet só
A tojásfehérjékből kemény habot verek. Amikor már fényesedik a hab, hozzáadok 5 dkg cukrot, és készre verem. A cukortól jó kemény lesz. A tej 2/3 részét egy vízzel kiöblített lábosban odateszem főni. Ha forr, egy evőkanállal beleszaggatom a habot. Lassú tüzön főzöm, s ha már a habgaluskák egyik oldala megszilárdul, akkor óvatosan megfordítom őket. Amikor kész, kiszedem egy tálba és félre teszem. Ezután hozzáöntöm a tej maradékát, beleteszek egy darab vaníliarudat kettévágva (ha nincs, akkor jó a vaníliás cukor is) és felforralom. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral és 2 evőkanál pudingporral. A forró tejből merek rá pár kanállal, mint egy habarásnál, és a keveréket beleöntöm a tejhez. Pár percig kavargatom, míg a pudingpor kicsit be nem sűríti a tejet. Elzárom a gázt, és a madártejet kiszedem egy tálalóedénybe, tálkába. Ha kicsit meghül, ráteszem a habgaluskákat.
Ezt az édességet én nem szeretem, de ez persze nem jelenti azt, hogy a férjemnek és a fiamnak ne készíteném el. Egyik barátnőméknek nagy tejgazdaságuk van, így ha friss tehéntejhez jutunk, igazi élvezet még dolgozni is vele. Sűrű és krémes, gyönyörű, mutatós édesség lesz belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésFélre sikerült bejegyzés volt, bocsika.
TörlésNagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésVasárnap mi is ezt készítettünk a menyemmel.Üdv,Olgis.