2011. október 25., kedd
Tojásos velő
Hozzávalók:
25 dkg velő
2 fej hagyma
4 db tojás
só
őrölt bors
olaj
Elkészítés:
A legelső tennivaló, hogy a velőt megtisztítjuk a hártyától, ami bevonja. nem nehéz feladat, hamar végezni lehet vele. Utána jól megmossuk, lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a felkockázott hagymát beledobjuk, és megpároljuk. Nem pirítjuk, ezért egy kevés sóval megszórjuk, hogy a hagyma egy kis nedvességet engedjen. Ha már puhul, akkor rádobjuk a velőt, és folyamatosan kavargatva sütjük jó öt percig. Ennyi elég is a velőnek ahhoz, hogy átfőjön. A tojásokat egy villával felverjük és megszórjuk sóval, őrölt borssal. A velőre öntjük, és még addig kavargatjuk a fakanállal, míg a tojás rántottaszerűen összeáll a hagymával és a velővel.
Tudom, sokan most csak az orrukat húzzák a recept láttán, hiszen sokan idegenkednek a velőnek még a gondolatától is. Pedig ha jól van elkészítve, finomat lehet enni belőle. Ezt a vacsorát most igazság szerint a férjem készítette, én csak előkészítettem hozzá neki a velőt. A szebb, nagyobb darabokat félretettem, azokat holnap kirántom, az apróságokból állt össze ez a serpenyőre való finomság.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése