2011. november 15., kedd

Burgonyás pogácsa


Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg zsír
1 db tojás
1 dkg élesztő
20 dkg burgonya megfőzve
2-3 ek. tej

tetejére:
1 db tojás sárgája
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Közben a liszttel elmorzsoljuk a zsírt, majd összegíúrjuk az élesztővel. Ekkor jöhet hozzá a tojás és a főtt burgonya. Sózzuk ízlés szerint, és a tejet adagolva szép sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva fél órát pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, formával vagy egy pohárral kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük egy tojás sárgájával, és meleg sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése