2011. november 15., kedd

Csokikenyér (nem kell sütni)


Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg darált háztartási keksz
1 db felvert tojás
10 dkg mazsola(ez el is hagyható)
3 ek. kakaópor
1 ek. liszt
Elkészítés:
Felolvasztjuk a margarint, majd miután levesszük a tűzről, sorban belekeverjük a többi hozzávalót is. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával, és belenyomkodjuk a masszát. Hűtőben dermesztjük pár órát, majd kivesszük a formából, lehúzzuk a fóliát és szeletelve tálra tesszük az édességet.


Kevés ennél egyszerűbben elkészíthető édesség létezik. Nagyon finom, a férjem valósággal rajong érte. De nem csak az enyém! Elküldtem a receptet egy ismerősömnek is, aki visszaírta pár nap múlva, hogy már harmadszor készíti el a párjának, de tanult a korábbi napokból, és egyből dupla adagot kavart össze:-))
Az sem kizáró ok, ha nincs őzgerinc formánk, hiszen bármilyen formába beletehetjük, sőt, saját magunk is megformázhatjuk a rudat belőle, ami aztán ugyanúgy fóliába téve kerül a hűtőbe.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Nálunk keksz szalámi a neve az ehhezhasonló desszertnek! Annyi a különbség, hogy én nem teszek lisztet hozzá!

    VálaszTörlés