2011. december 31., szombat
Majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
1 kg krumpli (legjobb a salátaburgonya)
2 fej lila hagyma
2 nagy pohár tejföl
1 kis tubus majonéz
só
őrölt bors (lehetőleg fehér, mert az nem látszik a salátán)
csipetnyi cukor
Elkészítés:
A krumplit jól megmosom és sós vízben odateszem főni. Közben a lila hagymát vékony fél karikákra vágom. A tejfölből, majonézből mártást keverek, megszórom kicsi borssal, és egy leheletnyi cukorral(ez el is hagyható)A megfőtt krumplit kicsit lehűtöm és megtisztítom, majd karikákra vágva a mártásba teszem. Óvatosan átkeverem a hagymával együtt, és lefedve a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a saláta nálunk Bence egyik nagy kedvence, most is elsősorban az ő kedvéért készült. Estére jól összeérik, és akkor kitűnő kísérője lesz a pácolt malachúsnak. Jó tanácsként említem, hogy érdemes a hagymát is besózni egy kicsit miután összevagdaljuk, mert a salátában egészen más íze lesz, mintha só nélkül tennénk bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
KÖSZI a receptet. A betervezett kukoricás-majonézes krumplisalátát erre cseréltem :). Nagyon finom lett!!!
VálaszTörlésBoldog Újévet!!!
Anna
Kedves Anna!
VálaszTörlésÖrülök, hogy kísérletező kedvedben kipróbáltad ezt a receptet! Mi is nagyon szeretjük, Bence még tegnap is ebből vacsorázott:-))BÚÉK neked is!
Timi
Itt járok minden nap:-)
VálaszTörlésPuszika
B.U.É.K
És én minden nap örülök neked! BÚÉK nektek is!
VálaszTörlésÖlellek szeretettel: Timi
Ma újhagymával - ahogy mifelénk mondják, zöldhagymával - készítettem el a salátát. Beleraktam a hagyma zöld szárát
VálaszTörlés(leveleit) is. Szép, mutatós lett. És amióta olvastam a recepted, minden ismerősöm előre megsózza a hagymát :). Még egyszer: köszönöm a tanácsod!!! ez a módszer teljesen más izvilágot hoz ki a salátából.
Minden jót,
Anna
Kedves Anna! Örülök, ha tudtam valami hasznosat mutatni, írni neked. Bence már napok óta nyúz ezért a salátáért, most akkor én is kipróbálom újhagymásan:-) Köszike:-)))
VálaszTörlés