2012. január 24., kedd

Vitaminsali


Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
1 nagyobb fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olíva olaj
Elkészítés:
A káposztát lecsöpögtetem a levétől, és deszkán kicsit megvagdalom, hogy ne legyenek benne nagyon hosszú szálak. A lila hagymát félkarikákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágom. Egy tálba teszem őket, meglocsolom olíva olajjal, és jól összekeverem. Ízlés szerint meg lehet hinteni egy csipetnyi piros őrölt paprikával is. Érdemes kicsit állni hagyni, hogy az ízek kicsit összesimuljanak.


Téli napokon igazi vitaminbomba ez a saláta. A savanyú káposzta magas C-vitamin tartalmát jól kiegészíti a hagyma és a fokhagyma antibakteriális "tudása". Összességében tehát nem csak finomak ezek az ízek így együtt, de jó hatással is vannak a szervezetünkre. Egy szelet pirítós kenyér vagy melegszendvics mellé nem is tudok finomabbat elképzelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése