Ebbe is jutott a zsenge cukkiniből, hagyma, paradicsom, zöldpaprika, retek és egy kis csípős paprika. Picit megsóztam, leheletnyi cukrot tettem rá és nyakon öntöttem eredeti olasz balzsamecettel. Isteni volt, még mára is maradt nekem egy adagocska:-)
Próbálta már valaki forró tárcsán sütni a lapcsánkát? Egészen más íze van, mint a tűzhelyen serpenyőben sütött daraboknak. Ebből is készült pár darab, zsenge kaprot tettem a tetejére, aki akarta tejfölt is kenhetett rá. Persze a gyerekeknek az igazi a tárcsás sült krumpli volt, ami magába szívta a húsokból visszamaradt aromás olajok és ízek egy részét. A túrótorta is jól sikerült, bár a banán a tálalásra kicsit megbarnult a tortazselé ellenére is, de az ízéből ez semmit nem vont le. Míg ettük, azon gondolkodtam, hogy legközelebb a kekszalapot ki is hagyom alóla, élvezzük csak az ízletes túrókrémet és a gyümölcsöket. Már alig várom, hogy kipróbálhassam egy jó adag friss málnával....
Micsoda nyársak!!
VálaszTörlés