Hozzávalók:
0,5 liter natúr joghurt
15 dkg cukor
2 db citrom
Elkészítés.
A jól megmosott citromok héját lereszelem, majd a levüket is kicsavarom. Mivel nagyon szeretem a citromot, gondosan kikapargattam és összevagdostam a gyümölcshúst is. Egy tálkáéba öntöm a joghurtot, belemérem a cukrot és jól elkeverem. Jöhet bele a citrom héja, leve és húsa. Újabb keverés, majd egy műanyag dobozba téve irány a fagyasztó. Első körben hagyom pihenni egy 45 percet, majd amikor kicsit már kezd összefagyni, fél óránként megkeverem, 3-4-szer.
Eredeti recept: http://izemlekek.blogspot.hu/2012/06/citromfagyi.html
Már évek óta csak gyümölcsfagylaltot eszek, s azok közül is az igazi kedvencem a citrom. Éppen ezért nagyon örültem, amikor blogos kedves ismerősömnél megtaláltam a házi citromfagyi nagyon egyszerű leírását. A végeredmény nem csak nálam, de a fiúknál is nagy sikert aratott:-)
Nagyon finom lehet, régebben nem kedveltem a gyümifagyikat, de most már igen, az egyik kedvenc nálam is a citrom. Majd kipróbálom, köszi. (képzeld megnyitottam a blogod első pillanatra bejött a blog, aztán valami külföldire váltott át, nem tudom mi lehetett)
VálaszTörlés