Hozzávalók:
5 dl liszt
2,5 dl cukor
4 dl tejföl
2 db tojás
1 cs. sütőpor
+ ízlés szerint magozott cseresznye
durvára darált mogyoró
Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet
és asütőport is. Egy margarinnal vékonyan kikent pitesütő formába öntjük a masszát, és megpakoljuk lisztben kicsit megforgatott
magozott cseresznyével , majd megszórjuk a mogyoróval.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb 20 percig, de leginkább tűpróbáig sütjük.
A recept tulajdonképpen ugyanaz, mint a meggyes piténél, csak a gyümölcs más, és megbolondítottam egy kis mogyoróval. De használhatunk durvára vágott diót, vagy mandulát is. Bevallom, kicsit a cseresznyék lesüllyedtek a sütés végére, de az élvezeti értékéből a pitének ez semmit nem vont le:-)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése