2012. június 27., szerda

Cseresznyés pite

                                                                                   Hozzávalók:
5 dl liszt
2,5 dl cukor
4 dl tejföl
2 db tojás
1 cs. sütőpor
+ ízlés szerint magozott  cseresznye
durvára darált mogyoró
Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet és  asütőport is. Egy margarinnal vékonyan kikent pitesütő formába öntjük a masszát, és megpakoljuk lisztben kicsit megforgatott magozott cseresznyével , majd megszórjuk a mogyoróval.  Előmelegített sütőben közepes lángon kb 20 percig, de leginkább tűpróbáig sütjük.






A recept tulajdonképpen ugyanaz, mint a meggyes piténél, csak a gyümölcs más, és megbolondítottam egy kis mogyoróval. De használhatunk durvára vágott diót, vagy mandulát is. Bevallom, kicsit a cseresznyék lesüllyedtek a sütés végére, de az élvezeti értékéből a pitének ez semmit nem vont le:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése