5 dl liszt
2,5 dl cukor
4 dl tejföl
2 db tojás
1 cs. sütőpor
+ ízlés szerint magozott meggy(aki úgy szereti, cukrozza, és csepegtesse jól le mielőtt a sütire teszi)
Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet és asütőport is. Egy pitesütő formába (ennek hiányában kikent tepsibe)öntjük a masszát, és megpakoljuk lisztben kicsit megforgatott magozott meggyszemekkel. (azért lisztezzük hogy a meggy ne süllyedjen le a süti aljára)
Előmelegített sütőben közepes lángon kb 20 percig, de leginkább tűpróbáig sütjük.
A pite elkészítésének két apropója is volt ma. Az egyik, hogy a héten megérkezett a csak nekem készített pitesütő tál Szentendréről, Bencsik Anikó keramikus kedves ismerősöm műhelyéből. A másik pedig, hogy a fiúk szedtek délelőtt egy kis vedérnyi meggyet, így már semmi akadálya nem volt a sütögetésnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése