2012. július 9., hétfő

Palacsinta csokipudinggal töltve

Hozzávalók a palacsintához:
 2 db tojás
2 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
1 ek. cukor
0,75 dl olaj
20 dkg finomliszt
Töltelékhez.
3,5 dl tej
3 ek. cukor
1 cs. főzős csoki pudingpor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgáját egy habverő segítségével jól kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a lisztet, a tejet, az ásványvizet és az olajat. Végül egy fakanállal óvatosan beleforgatom a tojáshabot. A palacsintasütőt vékonyan kikenem olajjal, és felmelegítem. Kisütöm szépen sorban a palacsintákat, de a másodiktól már nem kell olajozni, hiszen van a masszában elegendő. Ebből a mennyiségből 10-12 darab süthető. Közben ha nagyon besűrűsödne, akkor higíthatjuk még egy kis tejjel.

A kisült palacsintákat félre teszem, és megfőzöm a pudingot a szokásos módon, csak kevesebb tejjel, hogy sűrűbb legyen. Ha készen van, betöltöm vele a palacsintákat, tálra téve megszórom porcukorral, és már lehet is enni. Egy tartalmas leves után nagyszerű második fogás, vagy ízletes desszert.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése