Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 db tojás
5 dkg darált dió
meggy
sütés után porcukor
Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és
beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A darált diót is a masszához adjuk. Egy kikent pitesütőbe kanalazzuk a
tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk a kimagozott és lisztbe forgatott meggyel. Előmelegített sütőben tűpróbáig
sütjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
A recept ugyanaz, mint a mákos meggyesé,. csak a mákot felcseréltem a dióval. A hét végén készítettem ezt a verziót, amikor a keresztlányomékat vártuk vacsorára. Bátran jelentem, óriási sikere volt, nagyon gyorsan elfogyott!Azért teszem fel mindegyik általam készített variációt, hogy lássátok, milyen egyszerű újjá varázsolni egy pár összetevős alapreceptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése