1 nagyobb érett banán
10 dkg étcsoki
18 dkg finomliszt
6 dkg margarin megolvasztva
2,5 dl tej
1 db tojás
15 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
csipet só
Elkészítés: A banánt összenyomkodjuk, pürésítjük, majd a tejjel és olvasztott margarinnal és cukorral elkeverjük. A csokit kockákra tördeljük, zacskóba tesszük egy húsklopfoló segítségével összetörjük. Ha már elég darabos, akkor a banános masszához
öntjük. Jöhet bele a liszt és a sütőpor is. Ha már egynemű, nincsenek benne lisztcsomók, akkor margarinnal kikent, vagy papírkapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tegnap óta itt árválkodott egy banán a zöldséges kosár tetején. S mivel délután egyik kedves barátunk felugrik egy jó kávéra, úgy gondoltam, valami harapható finomságot is kínálni kellene mellé. Így aztán benyúltam a dugi csokitartómba (szigorúan sütési célra rejtegetek itt:-)))kivettem egy étcsoki táblát és már kacsingatott is felém a muffin sütő a polcról. Már sütés közben nagyon finom illat szállt a levegőben. Gyorsan lemeóztam, ízre finom, szépen összeállt tészta lett belőle. Szerintem érdemes kipróbálni..
2 darabocskát kérek szépen, ha lehet:-)
VálaszTörlésPuszika