Hozzávalók:
3 cs. vaníliás pudingpor
9 ek. cukor
12,5 dkg margarin
1 tábla fehér csoki
1 liter tej
2 dl fekete kávé cukor nélkül
babapiskóta
+ a tetejére keserű kakaópor vagy fahéj
Elkészítés:
A tejben megfőzzük a három csomag pudingport a cukorral, és még melegen belekeverjük a csokit és a margarint. A feketekávéba félig belemártjuk a babapiskótákat,
és egy sort leteszünk egy tál aljára. Erre jön egy
réteg krém, majd újabb mártott babapiskóta, és a krém másik fele. A
tetejét gazdagon megszórjuk keserű kakaóporral vagy fahéjjal.
babapiskóta
+ a tetejére keserű kakaópor vagy fahéj
Elkészítés:
A tejben megfőzzük a három csomag pudingport a cukorral, és még melegen belekeverjük a csokit és a margarint. A feketekávéba félig belemártjuk a babapiskótákat,
Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A Tiramisu egy olyan édesség, ami nagyon sokáig egy távoli, szinte elérhetetlen gondolat volt csak számomra. Idegenkedtem az elkészítésétől, és kicsit az is visszatartott, hogy a Mascarpone ára miatt nem tartozik a mindennapos bevásárolni valók közé nálam, főleg, ha nagyobb mennyiségről van szó. De ez a verzió, amit a keresztfiam anyukája osztott meg velem, ízre, állagra és anyagiakban is a legmegfelelőbb recept volt számomra. Elkészítettem, de lehet, hogy legközelebb kicsit növelnem kell az adagokat, hiszen nem csak a fiúknak, de nekem is nagyon bejött:-)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése