2012. szeptember 15., szombat

Krumplifőzelék egyszerűen

Hozzávalók:
60 dkg krumpli
2 dl tejföl
2 ek finomliszt
2-3 babérlevél
ételízesítő
ecet
cukor
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, és nem túl vastag karikákra, félkarikákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy egy jó ujjnyira ellepje. Megszórjuk ételízesítővel, beletesszük a babérlevelet és odatesszük főni. Közben a tejfölt és a lisztet alaposan kikavarjuk, hogy ne maradjanak benne csomók. Ha a krumpli megfő-vigyázzunk ne menjen szét teljesen- akkor a főzőléből merünk a tejfölös mártáshoz, azzal is átkeverjük, majd a krumplira öntjük folyamatos kavarás mellett. Hagyjuk, hogy egy-két percet főjjön együtt, mert ennyi idő azért kell a lisztnek, hogy elveszítse a "nyers" ízét. Ha szükséges, kóstolás után még pici ecettel és cukorral pikánsabbá lehet tenni.



Többször írtam már, hogy nálunk a főzelékek nagyon közkedvelt ételek. Bence a legnagyobb rajongójuk, s a listán a kelkáposzta főzelék mellett a krumplifőzelék áll a második helyen. Most pörkölttel kérte, de fasírttal is szívesen megeszi. Én részemről leginkább a pörkölt szaftjával meglocsolva szeretem:-) Ez egy egyszerűen elkészíthető főzelék, nincs benne semmi extra. Persze ezt is mint megannyi más ételt, minden háziasszony a maga és családja szájíze szerint készíti. Lehet azon agyalni, hogy kell-e bele hagyma vagy pirospaprika, habarjuk vagy rántást tegyünk rá. Egy a lényeg: finom legyen:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése