Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
5-6 dl tej
2 ek. liszt
cukor
ételízesítő
kevés vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldborsót megszórom egy kis ételízesítővel, öntök rá egy decinyi vizet, és fedő alatt megpárolom. Amikor már puhák a szemek, akkor megszórom egy teáskanálnyi cukorral, a liszttel átkavarom. Ezután jöhet rá a tej, és állandóan kavargatva addig főzöm, míg a kellő mértékben be nem sűrűsödik a főzelék. Megszórom vágott petrezselyemzölddel, és már lehet is tálalni.
Szerintem a világ legegyszerűbben elkészíthető főzeléke, és nagyon finom. Persze ez is minden családban máshogy készül, nálam ez a bevált recept. Van aki csak sót szór rá, és sokan jobban szeretik étkezési keményítővel sűríteni, persze egyik sem tilos:-)De én maradok a hagyományos lisztezős verziónál. Nem igazán szoktam beton (vagy mondhatnám menza) sűrűségűre készíteni, csak olyan jól kanalazhatóra.
Épp most lettem kész vele! :) Köszi a tippet, ezer éve nem jutott eszembe ilyet főzni...:)
VálaszTörlésKöszöntelek olvasóim között! Kedves egészségetekre a főzeléket. Nálunk gyakran készül ilyesmi, mindenki szereti a családból. Remélem máskor is találsz olyat, amit szívesen elkészítesz:_)
Törlésnagyon nyami:D
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/