Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb (de lehet bármilyen csirkealkatrész)
2 fej lila hagyma
1 db kicsit borízű alma
pár karika lángolt kolbász
2-3 gerezd fokhagyma
csirke fűszersó
őrölt kakukkfű, majoranna, rozmaring
Elkészítés:
A sütőtál alját megágyazom vékony karikákra vágott lila hagymával. Erre fektetem a fűszersóval megszórt csirkehúst. Közé dobálom a gerezdekre vágott
almát, a kolbászkarikákat és a vékony lapokra vagdalt fokhagymát. Kevés vizet öntök alá, lefedem fóliával és egy órán át párolom a közepesen meleg sütőben. Ezután leveszem a takarást, és megpirítom a húst. Krumplival vagy rizskörettel tálalom.
Gyakori vendég az asztalunkon a csirkehús, éppen ezért megpróbálom mindig más kiegészítőkkel, fűszerekkel megbolondítani, nehogy egyhangúak legyenek ezek a csirkés ebédek. Ma kolbászt találtam hozzá a hűtőben, a pulton pedig alma van a kosárban, így adta magát a dolog. Az illata már a sütés legelején is mennyei volt, ahogy a kolbász, az alma és a fűszerek összekeveredtek. Én ma zöldséges rizst kínálok mellé.
Szeretnék csatlakozni a csoporthoz.Érdekel a főzés és minden új megoldás
VálaszTörlésSzia Kata! Melyik csoportra gondolsz?
VálaszTörlés