2012. november 16., péntek

Sajtos rakott tészta

 Hozzávalók:
25 dkg orsótészta (bármilyen lehet)
20 dkg sajt reszelve(Trappista, Gouda)
4 dl tej
4 dkg margarin
2 ek. liszt
zöldfűszer keverék
só, őrölt bors
szerecsendió őrölve
olaj
paradicsom
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük olajos-sós vízben, és lecsepegtetjük. Egy lábosban, vagy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig főzzük. Beleszórjuk a reszelt sajt felé, kavargatjuk míg felolvad, majd levesszük a tűzről. Megszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, őrölt borssal és csipet szerecsendióval. A kifőtt tésztát beleforgatjuk, majd egy pici olajjal kikent sütőtálba szedjük. A tetejét kirakjuk nem túl vastagra szeletelt paradicsomkarikákkal, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőbe toljuk. Nem lesz ott sok időt, csak míg a sajt ráolvad, egyet "bugyog".



Gyors, egyszerű tésztaétel, sietős ebédekre, gyors vacsorákra kiválóan alkalmas. az ötlet egy kiadványból származik, csak kicsit megbolondítottam "saját szánk íze" szerint. Olyan sokat emlegettem már különböző receptekben a zöldfűszer  keverékemet, hogy úgy gondoltam, itt az ideje megmutatni. a Pennyben szoktam venni, és mindenféle ételhez használom, amibe hagymát is teszek, tennék. Nem csak jó ízt ad a többféle hagyma és paprika keveréke, de díszítésnek sem utolsó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése