Hozzávalók:
10 dkg sajt (én most füstölt sajtból készítettem)
1 db tojás
2 ek. zsemlemorzsa
2 tk. szezámmag
kevés ételízesítő vagy só
őrölt bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot egy tálba reszeljük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Vizes kézzel diónál kisebb gombócokat formálunk belőle, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Bence nagy sajtimádó, amolyan "Kvaldlipi", csak éppen még a bajusza nincs akkora, hogy rezegtetni tudná a végeit:-) Bármilyen formában és mennyiségben megeszi, de a legkedvesebb számára akkor, ha kicsit megolvad valamilyen ételen. Ma a hivatalos ételünk "Fincsi csirke" néven van fent a blogban, ahhoz is kell egy jó kis adag sajt. Mivel kicsit sokat reszeltem, gondoltam meglepem az ínyenc kuktámat ezekkel a golyszlikkal. Bejött, mert csak úgy csillogott a szeme, amikor bekapta az első darabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése