Hozzávalók:
25 dkg orsótészta
40 dkg filézett csirkecomb
1 fej hagyma
10 dkg füstölt sajt + 15 dkg "sima" sajt
5 dkg margarin
5 dkg liszt
5 dl tej
1 kk. reszelt szerecsendió
só
3 ek. olaj
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint zöldfűszer szárítva
Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. Olajon megpirítjuk,majd rádobjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. megszórjuk ételízesítővel, öntünk rá egy kevés vizet, és lefedve megpároljuk. Míg a hús puhul, addig egy másik lábosban elkészítjük a sajtmártást. Ehhez a margarint kicsi lángon felolvasztjuk, vigyázva, nehogy megégjen. Rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és a 15 dkg-nyi "sima" reszelt sajtot belekeverjük. addig főzzük még, míg a sajt fel nem olvad, aztán elzárjuk a gázt. Ha a hús már puha, lesütjük, és hozzákanalazzuk a sajtmártáshoz. Közben a szokásos módon kifőzzük az orsótésztát sós-olajos vízben. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a sajtos raguval összekeverve egy sütőtálba szedjük. a tetejét kirakjuk a vékonyra szeletelt füstölt sajttal, és forró sütőbe toljuk kb. 20 percre.
Vannak napok, amikor komoly fejtörést okoz, mit is tegyek az asztalra ebéd gyanánt. Ilyenkor egy jól összevariált tésztaétel nyerő gondolat lehet. A csirke mindig adott a fagyasztónkban, gyorsan ki lehet engedni, aránylag hamar megpárolódik, megpuhul. Egy kis sajttal, szósszal megbolondítva most is fenséges ebédet sikerült kerekítenem nem túl sok, és aránylag pénztárcakímélő hozzávalókból.
Jó kis egytálételt készítettél. Mi is szeretjük a tésztás rakottast, mert jól lehet variálni.:))
VálaszTörlés