2013. május 8., szerda

Tepertőkrém

Hozzávalók:
25 dkg tepertő
1 ek apróra vágott medvehagyma
1 szál újhagyma
1 tk mustár
1 kicsi gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt bors
só ízlés szerint
Elkészítés:
A tepertőt az újhagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk és egy tálba tesszük. A medvehagymát megmossuk és nagyon apróra vagdaljuk, vagy daráljuk, majd a tepertőhöz adju. A mustárt, sót, borsot is a tálba tesszük, majd alaposan kikavarjuk. Kóstolással ellenőrizzük, ha szükséges lehet még tenni bele pici sót vagy borsot. Hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagúra hűljön, hiszen zsíros, és ebben a melegben eléggé elfolyósodik. Kenyérre kenve újhagymával, paprikával, paradicsommal kínáljuk.



Van itt kis városunkban egy húsbolt, ahol nagyon finom tepertőt árulnak, hihetetlenül jó áron. Időnként felbuzdulunk, és veszünk egy keveset belőle. Így volt ez ma is, s hogy még nagyobb legyen a diétamentes élvezet, kikevertem ezt a krémet. Akinek nincs medvehagymája, nyugodtan vagdalja bele az újhagyma szárát, vagy néhány szál snidlinget. Mire összejön a család a vacsoraasztalhoz, pont kellő képen lehűl a tepertőkrém és a gyümölcstea is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése