2013. szeptember 1., vasárnap

Lenmagos halfilé

Hozzávalók:
1 kg halfilé
3 db tojás
1kk.  curry
ízlés szerint só
csipet őrölt bors
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
lenmag
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halfiléket darabokra vágjuk, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat egy tálba felverjük, sózzuk, borsozzuk, és megízesítjük a curryvel. A halfiléket először a kukoricalisztbe, majd a fűszeres tojásba forgatjuk, végül pedig a zsemlemorzsába, amibe ízlé szerint egy jó adag lenmagot keverünk. Az olajat felmelegítjük, és a halakat óvatosan beletesszük. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve a fölösleges olajat leitatjuk róluk.




A hal az egyik kedvenc alapanyagaim közé tartozik, sokkal jobban szeretem mint a sertés húst. Ma magamat kényeztettem elsősorban ezzel a rántott verzióval, de persze a többiek is kaptak belőle. A lenmag az utóbbi időben jutott szerephez az étkezésünkben, elsősorban pereceket, pogácsákat szórok meg velük, de most eszembe jutott, hogy a hal ízvilágát is gazdagabbá tehetné, s nem utolsó sorban egészséges is, hiszen hasonlóan a halhoz, tartalmaz omega-3 zsírsavakat. Az agyműködés serkentésétől kezdve a különböző léguti betegségeken át az egyes bőrbetegségek gyógyításáig sok mindenre jó belsőleg és külsőleg egyaránt. Szóval érdemes fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése