1 kg krumpli
1 dl olaj+ a tál kenéséhez 1-2 ek
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint:
ételízesítő
őrölt kömény
őrölt bors
morzsolt zöldfűszerek
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és hosszában ketté vágjuk. Vágódeszkára fektetve a tetejét bevagdaljuk, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen
át. Az olajba beletesszük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük. A maradék olajjal kikenjük a sütőtálat, és belerakjuk a krumplidarabokat. Az olajos -fűszeres keverékkel alaposan megkenegetjük. Pici vizet is öntünk alá, lefedjük fóliával, és forró sütőbe toljuk aránylag mérsékelt lángnál. Kb. 3/4 órát lefedve sütjük, aztán levesszük a fóliát és megpirítjuk a fűszeres krumplikat.
A krumpli nálunk olyan étel, ami szinte minden nap az asztalra kerülhetne. Éppen ezért megpróbálom mindig változatosan elkészíteni. Most ez a verzió jutott eszembe, amit jelen esetben rántott hallal és fasírttal ettünk, de én nagyszerűen el tudom képzelni egy joghurtos/kefíres saláta mellé is, nem csak húsokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése