2014. december 17., szerda

Csokilikőr

Hozzávalók:
4 dl tejszín
2 db tojás sárgája
10 dkg étcsokoládé
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg cukor
1,5 dl vodka
Elkészítés:
A tejszínt egy lábosba öntjük, beletördeljük a csokoládét, és kis lángon melegítve teljesen felolvasztjuk benne. Levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy kihűljön. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojások sárgáját. Végül ha már egynemű a folyadék, összerázzuk a vodkával. Mehet üvegbe, és a hűtőbe. Érdemes néha összerázni, és hagyni egy hetet érni, akkor lesz az igazi.




Jön az ünnep, s valami olyan kis könnyű likőrre vágytam, amiben nem igazán üt az alkohol, inkább csak amolyan csendes kísérőként van jelen a csokoládé kesernyés-édes íze, és a tojás, a tejszín selymessége mellett. Nagy mennyiséget sem akartam, ennyi nekünk bőven elég. Ám aki akarja, duplázza meg bátran az adagokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése