2015. szeptember 18., péntek

Majonézes brokkoli-kukorica saláta

Hozzávalók:
1 dl majonéz
2 dl tejföl
20 dkg kukorica
6-7 brokkolirózsa
1 kisebb fej lilahagyma

frissen őrölt bors
csipet cukor
Elkészítés:
A kukoricát és a brokkolirózsákat külön-külön megpároljuk enyhén sós vízben. Én mindkettőt fagyasztva szoktam venni, így mindig van belőlük itthon. Míg 5-6 perc alatt megpárolódnak, addig van időnk megtisztítani és apró kockákra vágni, majd picit besózni a hagymát. Egy tálba kanalazzuk bele a tejfölt és a majonézt. Használhatunk bolti majonézt is, de az otthon készített egyrészt sokkal finomabb, másrészt minden adaléktól mentes lesz. Nem ördöngős dolog, a linkre kattintva megnézhetitek az én verziómat:
http://ugymintotthon.blogspot.hu/2015/08/majonez-konnyen-egyszeruen.html

A tejfölös-majonézes mártásba ízlés szerint tegyünk sót, frissen őrölt borsot, és ha kell, pici cukrot is. Ha van kéznél valamilyen zöldfűszerünk, abból is szórhatunk bele egy teáskanálnyit apróra összevágva. Az időközben elkészült zöldségeket hideg vízzel leöblítjük, a brokkolit kisebb darabokra vagdaljuk,majd a kukoricával és a hagymával együtt a mártásba keverjük. Nincs is más tennivalónk, mint jól letakarni, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése