2015. szeptember 6., vasárnap

Pizzás háromszögek

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
0,75 dl olaj
1 tk só
2,5 dl langyos tej
1 cs. szárított élesztő
+ pizzakrém
ízlés szerint apróra vágott sonka,
1 ek pizza fűszerkeverék
tetejére:
1 db felvert tojás
1 ek. lenmag
Elkészítés.
Tálba mérem a lisztet, rászórom a sót, az élesztőt. Kimérem és ráöntöm az olajat, valamit a langyos tejet, és pár perc alatt rugalmas tésztává állítom össze. Nagyon könnyű vele dolgozni, hamar összeáll.  Nem kell keleszteni! Kétfelé veszem a tésztagömböt, és kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtom. Megkenem pizzakrémmel, megszórom a fűszerkeverékkel és szépen eloszlatom rajta a felkockázott sonkát. Persze bármilyen feltét kerülhet rá. Szorosan feltekerem, és egy éles késsel ferdén úgy darabolom, hogy csinos háromszögeket kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom, és hagyom letakarva fél órát pihenni. Közben begyújtom a sütőt, hogy jól felmelegedjen. Ha letelt az idő, akkor a felvert tojással lekenegetem a tésztákat, és a tetejüket megszórom lenmaggal. mehetnek a sütőbe. Közepes lángon 15-20 perc alatt megsülnek, érdemes figyelgetni őket.



Megkezdődött az iskola, és vele együtt az örök nagy kérdés, mit is csomagoljunk tízóraira. szerencsére Heni barátnőm bloggjában ráakadtam egy jó kis receptre, amit próba képpen ma el is készítettem. Kicsit a magunk szájíze szerint, de isteni lett!
Az eredeti receptet itt találjátok:

http://henimodernkonyhaja.blogspot.hu/2012/02/sajtos-haromszog.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése