2015. december 9., szerda

Betyáros falatok

Hozzávalók:
40 dkg csirkezuza
30-40 dkg csirkemáj
1 pár debreceni kolbász
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl fehérbor
1 tk. majoranna
2-3 tk. pirospaprika
1 tk. frissen őrölt bors
ételízesítő vagy só
kevés olaj

Elkészítés:
A kolbászt karikákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Egy tálra szedve félretesszük. A visszamaradt kolbászos olajon megfuttatjuk az időközben apróra vágott hagymát és fokhagymát.  Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük egy korty vízzel. Mehet bele a megtisztított és kicsit darabokra vagdalt zúza. Átforgatjuk, megszórjuk borssal és ételízesítővel. Beledobjuk az apróra vagdalt paradicsomot és paprikát.Felöntjük borral, és hagyjuk csendesen főni. Időnként megkeverjük, s ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Amikor a zúza már puha, hozzá tesszük a félbe vágott májakat, és szórjuk meg a majorannával. Ennek már nem kell sok idő, a máj hamar megpuhul. Vegyük le a fedőt, és hagyjuk rotyogni, míg a szaft jól be nem sűrűsödik. Párolt rizzsel, főtt krumplival egyaránt finom.



Ez a betyáros ebéd úgy született, hogy leltárt tartottam a fagyasztóban. Így akadtam rá egy kis adag zúzára, egy másik csomagban pedig a csirkemájra. Mivel a múltkori nyúlfőzésből maradt még fehérbor is a hűtőben, térültem-fordultam, és összeállt a recept. szerintünk ízletes lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése