2015. december 25., péntek

Gyümölcsös -mézes csirkecombok

Hozzávalók:
4 db kisebb csirkecomb
10 dkg aszaltszilva
2 ek. méz
2 db narancs
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az egyik narancsot kifacsarjuk, és a levében elkeverjük a két kanálnyi mézet. A combokat sózzuk, borsozzuk, és sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a mézes narancslé felével, majd fóliával letakarva fél órát pároljuk a sütőben. Levesszük a takarást, mellé szórjuk az aszaltszilvát, és a másik narancsot, melyet idő közben gerezdekre vágtunk. Vissza toljuk a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük. Míg kellően megpuhul, megpirul néhányszor a maradék narancsos lével meglocsolgatjuk. Hagyjuk, hogy a lé egy részét elpárologtassa, de azért maradjon valami belőle, mert akár párolt rizst, akár krumplipürét kínálunk mellé, finoman meg lehet vele locsolgatni.





Ezt a receptet a nosaltyn találtam, az eredeti leírás fokhagymát is tartalmazott, amit én kihagytam. Elsőre furcsán nézegette a férjem a sültes tálat, aztán persze pont ő volt az, aki másodszor is szedett a gyümölcsös csirkecombokból :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése