2016. február 28., vasárnap

Gyors piskóta csokimázzal

Hozzávalók:
4 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
lekvár ízlés szerint (nálunk most csokis meggy)
tortabevonó
Elkészítés:
Egy tálkába ütjük a tojásokat, nem kell szétválasztani őket. Hozzá kanalazzuk a cukrot, és gépi habverővel szép fényesre keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és azzal is összedolgozzuk. Sütőpapírt teszünk egy kis tepsibe (ha tortaformát használunk, akkor a 18 cm-esbe tökéletes)és belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül. Nem lesz vastag ha tepsibe sütjük, csak jó 1cm- es. Kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Szemmértékkel kettévágjuk a felénél, és az egyik darabot megkenjük lekvárral, a másikkal betakarjuk. Jöhet a csokimáz. Pihen egy órát, míg kicsit átpuhul, és lehet enni.




Pofon egyszerű az egész, leginkább magam miatt tettem be a blogba, mert nagyon finom babapiskóta jellegűre sikerült ez a tészta. Nem kell bele sütőpor, nem felejtkeztem meg róla. Természetesen az adagokat lehet duplázni, de a két fiúnak ma délután tökéletesen elég volt ennyi nassolnivaló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése