Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. július 23., szombat

Sárgadinnyedzsemm

Hozzávalók:
Annyi sárgadinnye, hogy tisztán kockázva kb. 1.3 kg legyen
35 dkg cukor
1 db lime
1 cs. 3:1-ben fűszeres zselésítő
Elkészítés:
A kettévágott dinnyékből kikanalazzuk a magokat, majd szeletekre vágjuk, és meghámozzuk a gyümölcsöt. Felkockázzuk, majd turmixal darabosra nyomjuk. Mehet a főzőlábosba, ahol egyből belekeverjük a cukrot, és a zselésítőt, valamint ráreszeljük a lime héját, belenyomjuk a levét. Nagy lángon kezdjük főzni, állandóan kavargatva. Amikor felfőtt, akkor adunk még neki 3-5 percet, majd elzárjuk a gázt, és még forrón üvegekbe szedjük a finomságot. Nem kell dunsztolni. Ha a pulton kihűl, máris mehet a kamra polcaira.
Ma már szinte csak a fantázia szab határt annak, mi mindenből készülhet lekvár vagy dzsemm. Mert ugye azért ha ízre nem is, de állagra van különbség a kettő között. Ma nálunk a sárgadinnyére esett a választás, s ha nem is sok, de négy kis lekváros üvegnyi lett ebből a finomságból a téli hűvös és gyümölcsmentes napokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése