2016. július 23., szombat

Sárgadinnyedzsemm

Hozzávalók:
Annyi sárgadinnye, hogy tisztán kockázva kb. 1.3 kg legyen
35 dkg cukor
1 db lime
1 cs. 3:1-ben fűszeres zselésítő
Elkészítés:
A kettévágott dinnyékből kikanalazzuk a magokat, majd szeletekre vágjuk, és meghámozzuk a gyümölcsöt. Felkockázzuk, majd turmixal darabosra nyomjuk. Mehet a főzőlábosba, ahol egyből belekeverjük a cukrot, és a zselésítőt, valamint ráreszeljük a lime héját, belenyomjuk a levét. Nagy lángon kezdjük főzni, állandóan kavargatva. Amikor felfőtt, akkor adunk még neki 3-5 percet, majd elzárjuk a gázt, és még forrón üvegekbe szedjük a finomságot. Nem kell dunsztolni. Ha a pulton kihűl, máris mehet a kamra polcaira.




Ma már szinte csak a fantázia szab határt annak, mi mindenből készülhet lekvár vagy dzsemm. Mert ugye azért ha ízre nem is, de állagra van különbség a kettő között. Ma nálunk a sárgadinnyére esett a választás, s ha nem is sok, de négy kis lekváros üvegnyi lett ebből a finomságból a téli hűvös és gyümölcsmentes napokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése