2016. szeptember 9., péntek

Diós-fügés muffin

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
150 ml natur joghurt
2 db érett füge
1 db tojás
csipet só
Elkészítés:
Egy tálba beleütjük a tojást, hozzámérjük a cukrot és belekanalazzuk a joghurtot. Fakanállal kikeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, sót és a darált diót. Végül belevagdaljuk a jól megmosott és megtörölgetett fügét. Nekem szilikonos muffin formáim vannak, így nem kellett mást tennem, mint a formákat 3/4 részig megtölteni masszával. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20 perc alatt megsültek.




Azt vallom, hogy a muffin még mindig egy olyan édesség, ami gyorsan és ezer féle variációban elkészíthető. Egy kis kavargatás, adagolás, és máris mehet a sütőbe a finomság. Ebből az adagból nekem 12 db diós-fügés muffinom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése