Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. július 11., szerda

Citromfüves őszibarackdzsemm

Hozzávalók:
(most egy adag hozzávalóit írom, amibőlk négy ekkora üvegnyi finomságom lett)
1,5-1,6 kg őszibarack (ezel a súllyal számolunk a veszteséggekkel is, amit a hámozás és magozás hoz magával)
1 csokor citromfű
1 kk. őrölt fahéj
50 dkg cukor
kevés natrium-benzoát
1 cs. Haas Quittin zselésítő
Elkészítés:
A barackokat jól megmosom, meghámozom, kettévágva magját kiszedem. Konyhai aprítóba téve összeturmixolom, majd egy tiszta lábosba öntöm. A citromfüvet, amit szárastól vágok le a tőről alaposan megmosom, és fehér cérnával jól összekötözöm. A barackhoz hozzámérem a cukrot, a fahéjat és a zselésítőt is rászórom. Alaposan elkeverem, majd állandó kavargatás mellett felfőzöm. Beledobom a citromfűcsomót, és még bő öt pecig rotyogtatom, közben persze a kevergetést sem hagyom abba. Lesz egy kevés habja, amit le lehet szedni, de nem kötelező. Miután a gázt elzárom, kipecázom a citromfüvet, közben alaposan a lábos falához nyomkodom. Egyrészt, hogy ne maradjon sok lekvár rajta, másrészt, hogy még így is "kicsikarjam belőle" a finom aromát. A dzsemmet ezután tisztára mosott üvegekbe szedem, tetejükre egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszek, majd jöhet a celofán, és jó szorosan ráhúzva  a tető. Fejre állítva teszem a konyhapultra, így a vákum tutira lezárja. Pár percg így hagyom, majd visszafordítom, és az asztalon hagyom, míg teljesen ki nem hűl. Általában másnap kerülnek az üvegek a spájz polcára.


Kaptam egy vedérnyi őszibarackot, így nem volt kérdés, befőzés lesz a dologból. A puhább darabok dzsemmként végezték, a keményekből pedig befőtt lett.
Még mielőtt megjegyeznétek, elmondom, hogy tudom, tartósítószer van a zselésítőben is. És ha a citromfüvet nem főztem volna bele, akkor nem is tettem volna meg ezt a késhegynyi plusz óvintézkedést. A lezárással is akadtak már vitázók. Van aki azt mondja, elég a tető, van aki csak a celofánra esküszik. Én így tanultam anyukámtól, Ő is mindig tett celofánt a tető alá. Soha semmi nem romlott még meg nálunk!

1 megjegyzés:

 1. subhanallah, bagus sekali artikelnya. memang saya masih mersakan tidak terlalu mudah untuk bisa selalu berpikiran positif. biasanya karena ada pengalaman yang kurang menyenangkan atau kurang baik dengan hal itu.

  Obat Vitiligo

  Obat Vitiligo Ampuh

  Obat Herbal Vitiligo

  Obat Bercak Putih pada Kulit

  Cara Cepat Menghilangkan Vitiligo

  Mujtaba Pusat Herbal Terbaik

  Pom Mini Termurah Kualitas Ok

  VálaszTörlés