2018. július 31., kedd
Hal a sütőből
Hozzávalók:
3 db haltörzs
2-3 ek. finomliszt
2 tk. fűszerpaprika
só és bors, esetleg egy kis fokhagymapor ízlés szerint
1 tl. olaj
Elkészítés:
A halat kienhegdjük, és megtisztítjuk. Utána éles késsel fél centinként jól bevagdaljuk a husát, így a szálkákat is átvágjuk benne, könnyebben átsülnek, nem okoznak majd gondot. Egy tálba elkeverjük a lisztet és a fűszereket. Beleforgatjuk a halakat, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük őket. Minimális olajjal átkenjük vagy megspricceljük, és már mehetnek is a sütőben. Egy jó fél óra alatt tökéletesre sülnek, közben egyszer érdemes átfordítani. Már csak valami köret vagy saláta kell mellé, és máris lehet tálalni!
Bár mi a drágámmal nagyon szeretjük a halat, Bencére ez nem igen jellemző. De miután látta ezt a fotót, úgy megkívánta, hogy a következő sütésnél már rá is kellett egy haltörzzsel számolni :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése